Over ons - Wie zijn wij?

Voorzitter: Drs. C. J. (Cees) Herderschee (27.8.1953)

bestuur sonate
Cees, Bert en Marie-Josť
Na mijn studie bedrijfseconomie aan de HEAO te Arnhem, en na mijn militaire dienstplicht ben ik in 1979 afgestudeerd als meditatieleraar aan MERU in Zwitserland waarna ik van 1979 tot 2005 als meditatieleraar, en in vele andere gerelateerde administratieve en leidinggevende functies, actief ben geweest in binnen- en buitenland bij het onderwijzen en organiseren van activiteiten met als doel het zorgen voor, en het geven van begeleiding bij, spirituele groei volgens de richtlijnen van Stichting Onderwijs WCI Nederland.

Tussendoor heb ik aan de Universiteit van Utrecht de opleiding Engelse taal- en letterkunde gevolgd en heb ik me verdiept in de theoretische en praktische aspecten van Maharishi Ayur Veda waarbij ik van 1989 tot 2005 de functie van directeur van Stichting M.A.G. heb mogen vervullen. Na deze periode ben ik als administrator actief bij Stichting M.O.N. te Lelystad, een stichting die zich bezig houdt met het faciliteren van een vorm van bijzonder neutraal onderwijs waarbij meditatie en de filosofie van de Wetenschap der Creatieve Intelligentie in het curriculum wordt geïntegreerd.

Vanwege het part-time karakter van deze functie ben ik in de gelegenheid om tijd en energie te stoppen in activiteiten die –naar ik hoop- mijn omgeving verrijken middels enige mantelzorg activiteiten en natuurlijk via mijn inzet voor de eind 2010 opgerichte stichting Sonate.

Penningmeester: ir. G. K. (Bert) Zijlstra (22.8.1942)

Na de studie elektrotechniek aan de toenmalig HTS (in Zwolle) heb ik als officier bij de infanterie mijn dienstplicht vervuld. Aansluitend ben ik in Delft natuurkunde gaan studeren, waarbij ik ook onderwijsbevoegdheden heb gehaald voor wis- en natuurkunde.
Daarna heb ik een fantastisch jaar gehad op Gran Canaria waar ik samen met mijn toekomstige vrouw gewerkt heb bij een ezelsafari. In 1976 zijn we als meditatieleraar afgestudeerd aan MERU. Datzelfde jaar ben ik in Emmen als parttime wiskundedocent gaan werken aan de (toenmalige) GSG. Tegelijkertijd was ik werkzaam als meditatieleraar, wat ik ook daarna naast mijn reguliere werk altijd ben blijven doen.
Samen met een vriend heb ik begin jaren '80 een bedrijf opgericht om later als zelfstandige verder te gaan. Nu ben ik gepensioneerd en verkeer in de gelukkige omstandigheid alleen dat te kunnen doen waar ik plezier aan beleef.

Secretaris: M.J.C. (Marie-José) van der Sloot

Na het behalen van mijn kandidaats examen in de Franse taal en Letterkunde en vervolgens ook in Pedagogische en Andragogische Wetenschappen in respectievelijk 1973 en 1977 studeerde ik in 1977 ook af aan MERU als meditatielerares in Avoriaz, Frankrijk.
Tot 2007 ben ik als meditatielerares en in verschillende bestuur- en administratieve functies bij de Stichting Onderwijs WCI Nederland en bij het plaatselijke stichtingsbestuur in Lelystad actief geweest.
Op het ogenblik werk ik voor IVIO-Integratie met veel plezier als docent NT2 en geef Nederlandse les en inburgeringcursussen aan alle mogelijke buitenlanders die in Nederland willen blijven wonen.
In mijn vrije tijd maak ik me graag nuttig voor Stichting Sonate.

 


website  gesponsord door ID3